5 iconische films met Jan Decleir

Verzamel ze bij Primo

Vlaanderens bekendste acteur wordt 75 jaar


Vlaams acteur Jan Decleir is sinds zijn filmdebuut ‘Mira’ in 1971 – exact 50 jaar geleden – één van onze meest herkenbare acteurs. De man die ooit een rol als Bond-schurk weigerde, viert op 14 februari zijn 75ste verjaardag. De uitgelezen kans om nog eens van zijn talent te genieten! Uit zijn uitgebreide repertoire verzamelden wij 5 iconische films, noem ze gerust Vlaams erfgoed, die niet in uw filmcollectie mogen ontbreken.

De film “Daens” wordt zelfs exclusief voor deze actie opnieuw op dvd uitgebracht! 

VANAF 26 JANUARI , VIJF WEKEN LANG BIJ PRIMO VOOR SLECHTS €5,90 PER DVD

26/01/2021 | MIRA

MIRA (1971)


‘Mira, de teleurgang van de Waterhoek’ was destijds hét kassucces van de Vlaams-Nederlandse film. De film vertelt het verhaal van een gesloten dorpsgemeenschap die zich hardnekkig verzet tegen de bouw van een brug over de Schelde. Willeke van Ammelrooy is Mira, een boerendochter, die alle betrokken partijen in verwarring brengt met haar onbevangen sensualiteit. Jan Decleir vertolkt de ingenieur die verliefd wordt op haar. Hugo Claus schreef het scenario, gebaseerd op de roman van Stijn Streuvels. Zowel voor Willeke van Ammelrooy als Jan Decleir was het hun filmdebuut.

02/02/2021 | DE LEEUW VAN VLAANDEREN

DE LEEUW VAN VLAANDEREN (1984)


In het begin van de 14e eeuw staat het graafschap Vlaanderen onder Franse voogdij. De rijke Vlaamse steden pikken die overheersing niet langer en er ontstaat opstand. De bevolking wordt opgehitst door de oude deken van de weversgilde, Pieter de Coninck (Julien Schoenaerts), en ook Jan Breydel (Jan Decleir) laat zich niet onbetuigd. Als koning Filips verneemt dat de Vlamingen weerwraak nemen op de Fransen, stuurt hij een groot leger naar Vlaanderen om de rebellie de kop in te drukken. Hugo Claus baseerde zich voor het scenario op de gelijknamige roman van Hendrik Conscience.

09/02/2021 | DE LOTELING

DE LOTELING (1974)


1833. Op de marktplaats van een Kempens dorp rekruteert het leger soldaten. De jonge boer Jan Braems (Jan Decleir) loot zich vrij en kan zo aan de dienstplicht ontsnappen, maar hij laat zich voor een grote som geld verleiden om toch naar het leger te gaan, in de plaats van een loteling van goede komaf. Maar tijdens zijn dienstplicht wordt zijn geld gestolen en verliest hij het zicht, terwijl zijn verloofde Katrien (Ansje Beentjes) thuis de pacht niet meer kan betalen. Wanneer zij hem terug naar huis begeleidt, worden ze overvallen. Na al deze rampspoed vinden ze toch de moed om opnieuw samen verder te gaan.

16/02/2021 | HET GEZIN VAN PAEMEL

HET GEZIN VAN PAEMEL (1974)


Omdat zijn zoon zich aansluit bij de socialistische beweging, wordt de krom gewerkte boer Van Paemel (Senne Rouffaer) door de lokale kasteelheer van zijn erf verdreven en moet hij zijn intrek nemen in een armoedige stulp. Een andere zoon raakt gewond bij een jachtongeval, terwijl zijn jongste dochter zwanger wordt van de zoon van de baron. De oudste dochter heeft dan weer een verhouding met een vrijbuiter en stroper, Masco (Jan Decleir). Legendarische film van Paul Cammermans naar een scenario van Hugo Claus, gebaseerd op het gelijknamige boek van Cyriel Buysse.

23/02/2021 | DAENS

DAENS (1992)


Daens is een epische, ontroerende en aangrijpende film over het leven van een priester in het Aalst van de negentiende eeuw, en zijn verbeten strijd tegen de kerk en de burgerij om het ellendige lot van duizenden uitgebuite textielarbeiders te verbeteren. In zijn strijd tegen het onrecht en de onmenselijke arbeid botst Priester Daens (Jan Decleir) op de gevestigde orde. Ten einde raad richt hij een eigen partij op, waardoor hij door het Vaticaan uit zijn priesterambt ontslagen wordt. Dit historische verhaal werd op een indrukwekkende wijze verfilmd door Stijn Coninx, met glansrollen van Jan Decleir en Antje de Boeck.

Uw voordeel als Primo-abonnee

Ontdek in uw abonneebrief van 26 januari hoe u van deze voordelen kan genieten

U bestelt het hele pakket in één keer

U hoeft geen 5 weken te wachten om alle dvd’s te verzamelen.

U betaalt slechts €23,50 voor het hele pakket

Zo krijgt u één dvd gratis!

Gratis verzending

Bestel het pakket eenvoudig via overschrijving of onze webshop en u betaalt geen verzendkosten.

Nog geen abonnee?

Wilt u ook graag van deze voordelen profiteren? Maar u bent nog geen Primo-abonnee?
Klik op de knop en breng dit snel in orde

Ik word abonnee